Sångaren

Opera

Rickard är från Halmstad, men bor för närvarande i Malmö och har under många år varit knuten till stadens operahus. Under de senaste 15 åren har han sjungit roller på de större operahusen i bl.a. Danmark, Norge, USA, Kanada, Tyskland och Frankrike. Han har också sjungit 8 produktioner på Drottningholms Slottsteater.

Musikal

Under de senaste åren har Rickard sjungit allt mer musikal, bl.a. Evita tillsammans med Charlotte Perrelli, Rebecca med Nanne Grönwall och nu senast Dr Zjivago tillsammans med Sanna Nielsen. Han har också haft musikalkonserter tillsammans med flera av nordens största orkestrar.

Konsert

Han debuterade som solist med orkester på scen 1990, sedan dess har han sjungit med orkestrar över hela världen i de stora verken av Beethoven, Mozart, Elgar, Mahler, Händel, Vivaldi, Hayden och många fler.

Skivor

Under 2008 utkom Rickard Söderberg med CD:n The Perfect Man, 2009 Castrato Arias – uncut edition och 2010 All though it’s been said many times many ways.

Under våren 2015 kommer musikalskivan My Man, som han spelat in tillsammans med Nils Petter Ankarblom i Hollywood.

Utbildning

Rickard är utbildad pianist och har gått Musikhögskolan i Göteborg. Snart sadlade han dock om till sång och studerade vid Operaakademiet i Köpenhamn. Det är nu 23 år sedan Rickard Söderberg debuterade som solist med orkester, och han har sjungit professionellt på världens scener i långt över ett decennium.

TV

Rickard har sjungit i TV under många år, men blev känd för den stora massa när han medverkade med TeamRickard i Körslaget på TV4 2013. Därefter har han gjort bl.a. Så Ska Det Låta, Nationaldagen på Skansen, Uppesittarkvällen, Sverige, SVT Debatt, Nyhetsmorgon, Kl9 med Stjärnorna. Och nu senast Melodifestivalen.

Spellista med Rickard på TV (18 videor)

Spellista med Rickard Live (13 videor)

Att jobba med sång innebär många resor. Det innebär också många hotellnätter, och då gäller det att ha ställen där man känner sej som hemma. Så när jag hittar ett hotell där den där känslan infinner sej, då håller jag hårt i det. Ett sånt hotel är Hotel C vid centralen i Stockholm. Tack för att ni alltid tar så fint hand om mej.