My Man

För mycket text? Vill du höra nuuu, och inte läsa?

Här skaffar du ditt eget ex av skivan med en gång…

Eller släng på iTunes eller Spotify o njut…

Inspirationen bakom skivan

Jag är ett barn av den gamla skolan, och när jag hör soundet från old Hollywood jublar mitt musikaliska hjärta.

my-man-kort-4

Få av Hollywoods sångare har insparat mej mer än Barbra Streisand, och ända sedan jag var barn har jag drömt om att en gång få musicera i hennes environger. Att få stå vid hennes sida i Funny Girl… Och som så många förverkligade drömmar så börjar de med en fråga.

Den här gången var det jag som tillsammans med arrangören, kompositören och dirigenten Nils-Petter Ankarblom frågade, och helt plötsligt fick ett ja.

Det var Barbras egen pianist Tamir Hendelman som tyckte det kunde vara roligt att köra lite ihop med en långhårig Skandinavisk bög, och gick för halvannat år sedan med på att lämna Barbra en förmiddag för att spela bakom mej istället.

Tamir Hendelman och Barbra Streisand hos Oprah

Efter Tamirs ja gick allt väldigt fort.

Nils-Petter tog de arr vi hade förberett under armen och slängde sej på ett flyg från sitt hem i Florida till Hollywood. Där ställde han sej framför orkestern och tryckte på rec i studion. Samtidigt klingade min röst från en annan studio, på andra sidan jorden.

Hos dem var det dag, och hos mej lyste nattens stjärnor när inspelningen pågick. Ett i sanning magiskt möte, och med teknikens magiska hjälp blandade den legendariska, och mångfaldigt oscarsnominerade, ljudteknikern Dennis Sands våra stämmor.

my-man-kort-5

Nils-Petter Ankarblom är inte bara den första svenska dirigent att göra en större produktion på Broadway. Han är också en eftersökt arrangör och kompositör. Hans 4 arrangemang på denna skiva är alla små juveler.

Anything Goes visar prov på hans musikaliska humor, och den skarptrade kommer upptäcka ett halvdussin svenska schlagers gömda i arrangemanget. My Man / He Touched Me är en mash-up med två av Barbras största hits där Nils-Petter får dem att blandas som om de var skrivna så från början.

När Tamir lägger sina första toner tillsammans med mej i de första takterna går det fortfarande rysningar genom min kropp.

my-man-kort-3

Music in You är en sällan spelad musikalisk pärla som vittnar om den största sanningen – det är musik i oss alla.

Och slutligen Over the Rainbow. Detta var det första arrangemanget vi gjorde, och där ville vi måla fram både regn, regnbåge och hoppingivande poesi i de musikaliska linjerna, och ingen gör det bättre, och mer old-hollywood än Nils-Petter. Och Music in you är en sällas spelan låt som kommer få nytt liv med hans lyhörda och svepande orkesterlinjer.

Inspelningen var över på några timmar och när solen gick upp i Sverige vaknade jag upp med en förverkligad barndomsdröm. Varken mer eller mindre.

Så lyssna och håll till godo. Du kan lyssna på Spotify eller iTunes såklart. Eller skaffa ditt eget ex här.

my-man-kort-2

Smyglyssna på låtarna

Do you want my man?

Här kan du skaffa ditt eget ex av skivan.

Videon till Rainbow

Efter inspelningen av Over the Rainbow gjorde den oefterhärmliga Elisabeth Ohlson Wallin och Robert Paraniak en video där vi ville fånga allvaret bakom arbetet med de regnbågsfärgade kärleksfrågorna.