Debattören

HBTQ

Rickard är en ivrig debattör som särskilt slåss för miljö-, genus- och kulturfrågor samt HBTpersoners rättigheter. 2014 nominerades han till årets Homo av tidningen QX. Samma år var han en frontfigur i Sverige för HBTpersoners situation i Ryssland, och väckte frågan att sätta upp regnbågsflaggan på ambassaden i Moskva.

Media

Rickard är frekvent gästskribent och gästtalare i både tidningar, radio och TV, och har gjort sig känd som kompromisslös i miljö- och HBT-frågor. Han använder skamlöst sin plattform som sångare till att rikta ljuset på frågor som är verkligt viktiga, som exempelvis vår gemensamma framtida existens.

Jämställdhet

Första gången Rickard på allvar gjorde ett nationellt avtryck i jämställdhetsfrågan var i debatten om opera-sexism 2012. Sedan dess har han fortsatt utmana inom genusfrågan, på allt från programledarrollen på Grammisgalan till hans omtalade mellansnack på sina konserter.

Kultur

Han är dessutom ivrig engagerad i kulturfrågor, både när det gäller entreprenörskap inom kultursektorn och när det gäller kulturell kvalitet samt den debatten om omöjligheten av mätbara mål i en paradisisk kulturvärld.

Media

Rickard använder främst sin musik för att väcka opinion för sina hjärtefrågor. Men han är också väldigt aktiv på sociala medier, medverkar i debatter och är en återkommande skribent och debattör för samtliga stora tidningar i Sverige.

Spellista med Rickard som opinionsbildare (13 videor)