Dela med dina vänner


Submit

Jag har försökt hålla det hemligt. Men nu går det inte längre.
Kända för er gedigna källkritik och insiktsfulla kunskap om er historia, var det bara en tidsfråga innan ni i Nordfront och Nordisk Ungdom skulle avslöja hela min komplott. Så jag erkänner:

Homolobbyn existerar. Jag är dess härförare. Och ni har överglänst mej med sina sluga tillvägagångssätt:

När ni snubblade in i Stockholms Pridparad trodde jag att den pinsamma mänskliga tusenfoting ni tvingades ner i var polisens sätt att kontrollera er. Men det var ju tvärtom; ni ägde situationen fullständigt. Skedande varandra, skrev mot bak, var ni inte alls som Benny Hill-sketch. Istället kunde ni i lugnt och ro betrakta Homolobbyns årsmöte. Genialt.

När ni brände regnbågsflaggor trodde jag det var patetiska pojkstreck. Men nu inser jag att röksignalerna är avancerad internkommunikation.
Precis som jag trodde att era treordsmeningar med felinterpunktion i kommentarsfält samt er oförmåga att begripa skillnaden på homosexualitet och pedofili var tecken på prepubertal intelligensnivå. Men jag hade fel. Det är era komplexa masterminds egen Enigma. Brilliant.

När ni hyllade den homosexuella kompositören Tjajkovskis självmord misstänkte jag att det var ett bevis på en genomvidrig, misantropisk människosyn. Men ack vad jag bedrog mej. Ni vill ju bara locka mej ut ur homolobbyns skuggor genom att låtsas vara klassiskt bildade. Lysande

När ni om någon vecka i Göteborg ska reinacta nazismens utrensningar är det ju inte alls något fullkomligt avskyvärt som borde förbjudas. Det är ju bara ett förspel för det kollektiva ofredande av varandra som ni ämnar avsluta kvällen med. Varför skulle annars så många uniformerade män med lystna blickar bestämma dejt med varandra? Sexigt.

Och ni ska inte bry er om att er führer just blivit åtalad för hets mot folkgrupp. Vadå? Får en übermench inte ens heila lite när hen bedriver sin kampf? Va?!

Så. Nu lägger jag korten på bordet. Homolobbyn finns. Vår hemliga agenda bygger på respekt för människor, oavsett var, hur eller när de är födda och vi drivs av viljan att låta människor älska mer.
Vi är besatta av tanken om en värld som vilar på kärlek och vårt förstuckna tecken är ett leende mot en människa vi ännu inte känner.

Vi är avslöjade.

Så äntligen kan ni sluta spela Dueling Banjos.

Share on Pinterest
Dela med dina vänner


Submit
14 kommentarer
 1. Lisa Hillman
  Lisa Hillman says:

  Vill bara säga till dig Rickard att du är ju så himla bra. Jag och min sambo bara älskar dig.
  Du är som du är och du är underbar, din röst och ditt utseende är så underbart.
  Opera är inte min grej riktigt men när du sjunger och när du pratar så är jag såld. Du got me at hallo 😀
  Och alla som är dumma mot dig skit i dom. Du är bäst, men det vet du redan men jag vill gärna säga att jag tycker du är underbar.
  Jag har varit mobbad hela min grundskoletid så jag vet hur det är att bli utsatt från vissa håll men jag står upp och är starkare idag än jag varit.
  Jag önskar dig allt gott i framtiden för dig och din sambo! Hoppas allt blir bra!
  kramar till dig!!

 2. Gunilla Svartberg
  Gunilla Svartberg says:

  Hej Anders!
  Det jag vill dela är ingen diskussion. Vill bara berätta för dig hur opera har påverkat mig utan att jag har växt upp med denna typ av music jag har lyssnat på opera sen jag var ung( är idag 65 år) och vill dela två starka tillfällen. Första var när jag stod på en norrländsk insjö klockan 05 på morgonen och pimplade ädelfisk med min far. Jag hade en freestyle och lyssnade på Carmen. Det var helt magiskt. Min pappa som inte var insatt i denna musik sa ändå att ” tänk att du står här på sjön i tidig gryning och lyssnar på opera”. Andra starka minnet var när jag som onkologi sjuksköterska tog avsked av en kvinna som skulle dö några dagar senare och åka hem till sin man och 6 åriga son, jag kramade henne till avsked, svalde gråten och såg henne i ögonen. På kvällen såg jag Madam butterfly och jag grät floder. Där fick jag utlopp för all den sorg jag kände för min patient. Rickard du berör med din sång och din karisma, jag beundrar dig så och vill med detta tala om för dig hur mycket du kan bidra med genom din sång.
  Kramar och kärlek från Gunilla

 3. Carola Staberg
  Carola Staberg says:

  Hej finaste Rickard!
  Efter en helkväll på Folkan teatern I Örnsköldsvik som du berörde. Vilken värme, vilken karisma. Du är en helt fantastisk människa. Världen skulle behöva många många fler av dig. Jag var helt lyrisk och varm efter denna kväll med fantastisk sång och dina ord. Så beklämd när du läste dessa hemska lappar med extremt otrevliga citat från folk som uttryck åsikter som dom förmodligen inte förstår själva. DU är speciell – så speciell att du berör och ger så ofantligt mycket kärlek. Tack finaste Rickard för att du finns och för att du bjuder så mycket av dig själv. DU är verkligen Kärlek!

 4. Marie Sahlin
  Marie Sahlin says:

  Hej Rickard
  Vilken värme, vilken kämpe, vilken fin människa.. Jag bli bara så ledsen när jag hör dig berätta om människors hat, hur kan man?
  Tänker själv hur det hade känts om det fanns ett hot utanför mitt hem, ett hot för att jag var den jag är…
  Att i stort sätt bara känna trygghet i mitt hem..
  Du kanske inte vill höra det Så här, stackars stackars dig! Och tack för att du inte slutar vara du❤ Tack för att du står ut, så jag kan fortsätta lyssna och se dig.
  Vilken fantastiskt fin, mångfacetterad Rickard du är.
  Tack
  Mvh Marie Sahlin
  Malmö

 5. Lena Månskog
  Lena Månskog says:

  Härliga Rickard! Jag såg Anders knackar på i veckan hos dig och Anders. Så underbara ni är. Ser just nu på reprisen. Fortsätt vara som du är. Älskar er….????????????

 6. Louise
  Louise says:

  Blev tårögd av det fina program med Anders knackar på med dig Rickard & din Anders❣️ Blir så ledsen över hur trångsynta människor är och samtidigt så glad att se er så lyckliga tillsammans❤️ All kärlek till er och för att ni står på er för dom ni är! Jag bara älskar er & er värme! Rickard,du är ett riktigt proffs på det du gör,fortsätt så länge du bara kan! Kram

 7. Emil
  Emil says:

  Reflekterar över att många andra sätt er i ”Anders knackar på”. Jag blir så jäkla glad av att se hur två personer sprider så mycket värme. Kramen du gav Anders sträcktes hela vägen ut i mitt vardagsrum.
  Underbara människor som vi måste ha i denna världen.
  Tack för att ni är ni.

 8. Anna
  Anna says:

  Hej Rickard,
  Jag och min man tittade på Anders knackar på ikväll och vi båda sa ”Guud vilka fantastisks människor dom verkar vara” man ville bara vara där och hänga med er. All kärlek till er!♥️✌️????

 9. Ann i Malmö
  Ann i Malmö says:

  Ju mer jag ser och hör (och läser) av dig, desto lyckligare blir jag av att du finns. Såg Anders knackar på och njöt av hur du och din man utstrålade en fantastisk glädje och humor. Du är en sådan inspirationskälla och en sådan kraft. Vill kärleksbomba dig jämt!

  Ann

 10. Maria Hedlund
  Maria Hedlund says:

  Hej Rickard! Såg dig på tv i kväll och blev helt hänförd av din personlighet. Att du kan vara så varm och kärleksfull trots allt du får utstå, det är starkt!. Tycker du är en sann förebild för oss alla❤. Låt oss leva tillsammans sida vid sida oavsett sexualitet eller religon eller annat som skiljer oss åt. Att förstå varandra och acceptera varandra gör oss till bättre individer. ????️‍????

 11. Ann-Christin Broända
  Ann-Christin Broända says:

  Hej!
  Jag vill bara skriva åt dig att jag tycker att du är helt underbar ❤
  Jag blir så glad så fort jag ser dig på tv ????
  Jag känner hur stort och varmt hjärta du har…
  M.v.h Anki från Finland

 12. Krister
  Krister says:

  Jag skulle vilja fråga dig om #metoo.
  – 105 operamän sjunger ut till stöd för sina kvinnliga kollegor: ”Nu är vi vakna”
  Har som man råkar ut för sexuella övergrepp av homosexuella män.
  Varför tar du inte upp detta i sammanhanget?

 13. Jesper
  Jesper says:

  Japp. Homolobbyn existerar och har som mål att omvända hetero.som. Sådana som du som får mig att bli gay om du skriver ett ord till om det…bara sådär! Förklara det för min sambo av motsatt kön sen!! ????

Kommentarer ej möjligt!