Dela med dina vänner


Submit

Vaknade innan 6 i morse. Lika uppspelt inför födelsedagen idag som om jag skulle fylla 10. När klockan var 6.30 orkade jag inte vänta längre, så jag ställde om Anders klocka, så han skulle vakna – o jag kunde låtsas sova.

födelsedag

Att fylla 40 är helt fantastiskt. Jag lever i en den rikaste delen av världen där jag har den oerhörda lyxen att kunna lägga energi på att fira. Där jag har den oerhörda lyxen att leva. Åldersnoja är en fåfänga som jag hoppas att jag aldrig drabbas mer än ytterst tillfälligt av.

Och jag lever i en tid där 40 är en fantastisk ålder. Hade jag levt som hob år 3018 i Midgårds tredje ålder hade jag precis nått myndig ålder, och hade jag levt på medeltiden hade jag sannolikt varit död.

Jag är också så oerhört tacksam över att få lov att vara i en comunity där jag både får lov att vara den jag är, och dagligen ges möjlighet att acceptera andra för det de är.

DragQueens

Jag började min födelsedagsvecka genom att träffa några av de få personer som gör mej riktigt starstruck; RuPauls Dragqueens.

En sån ära att få fira med legender som Bianca del Rio, Sharon Needles, Adore Delano, Alaska Thunderfuck 5000, Manilla Luzon, Jinkx Monsoon o Michelle Visage.

Bianca del rio  Michelle visage

Jag är så oerhört ödmjuk inför den vardag som alla de möter som dagligen utmanar de rådande normerna. Och få saker gör det mer högljutt än DragQueens.

Sharon Needles

Det var också DragQueens, tillsammans med Transpersoner och aktivister som Sylvia Rivera, som la grunden till HBTQrörelsen som vi känner den, genom att slå tillbaka mot polisen med sina stiletter vid Stonewallrevolten 1969.

En födelsedagspresent till en sån som mej, som varar livet ut.

Födelsedagsveckan

Veckan har fortsatt med förberedelser inför nästa vecka som både har en skivinspelning (Svensktoppen here I come!), en middag hos Talmännen i riksdagen (Kanske får sitta en hel middag med Björn Söder. Gulp.), en heldag hos tatueraren (väljer fortfarande motiv, Judy Garland eller Zelda?) och en spelkväll med innersta kretsen av Zeldaspelet som jag fick av Anders i morse.

Om jag inte använde all den kärlek som jag får idag (vågar knappt gå in på min tidslinje på FB) för att försöka göra världen till en lite mer kärleksfull plats, så skulle jag inte leva.

Och på lördag har jag förmånen att ha en födelsedagsfest som jag drömt om länge. (smygkika här, för jag lovar att ni kommer få rapporter efteråt ändå… o ni är välkomna att följa flödet under #Rickard40…)

Nästa 40 år

De veckliga attackerna från di religiöse o di tokpolitiska mot världens kärlek är som bortblåst, när jag (låtsas) sova o Anders kommer med en bricka med fil o ett paket. Inget kan nå mej när jag nu är medelålders.

När jag är mitt i livet.

Och när jag får lov att röra mej mitt i livet, mittemellan den yttersta politiska makten och aktivisterna vid kravallstaketen, mellan gömda flyktingbarn och RuPaul – då kommer jag aldrig någonsin åldersnoja. Då kommer jag bara fortsätta arbeta för det jag tror på.

Jag har bara precis börjat. Och ni haters, troll, fundamentalister, ortodoxt religiösa, politiska assholes och andra missunnsamma idioter; beware. För jag fyller inte bara medelålders; jag är också en Hobbit som just blivit myndig, och som outtröttligt slåss mot den Ganondorfska ondskan. Och jag kommer efter er!

För så länge jag lever, och jag kommer leva uti hundrade år, kommer mitt högsta mål vara att alla barn ska få känna sej lika accepterade, älskade och hyllade som jag gjorde när jag fyllde 6.

Och fortfarande gör.

barn

Tack för att ni låter mej hållas – och tack för era födelsedagshyllningar. Tack är ett litet ord. Men också det största.

Tack.

Share on Pinterest
Dela med dina vänner


Submit
12 kommentarer
 1. Helen
  Helen says:

  Tack själv Rickard för att vi får vara med och dela både denna dagen och de flesta andra.
  Nästa 40 blir ännu bättre!

 2. Anna-Karin Caspersson
  Anna-Karin Caspersson says:

  Stort grattis Rickard! Och tack för ditt engagemang. Har ägnat de senaste dagarna åt att försöka förmedla stöd och en god och kärleksfull Gudsbild till människor som blivit djupt sårade av den kristna pressens senaste inlägg mot hbtq-personer. De goda krafterna behöver mobilisera! Kram

 3. Anita B
  Anita B says:

  GRATTIS på födelsedagen unge man! Fytio är ingenting mot mina 71!
  Önskar dig en riktigt fin o kärleksfull dag!

 4. Eva Ryman
  Eva Ryman says:

  Vilken start på dagen! Älskar RuPaul och Bianca del Rio var min favvis det året.

  Ha nu en underbar dag och en magisk fest. Precis en sån som du är värd.
  Idag är det din dag. Världsproblemen jobbar vi andra på idag så du kan ha focus på bara dig.
  Puss och kram!

 5. Johanna
  Johanna says:

  Grattis på din dag! 😀
  Och du fick spelet som jag vill ha! Lyckost! Ha en toppendag! Verkligen 😀

Kommentarer ej möjligt!