Dela med dina vänner


Submit

Under årtusenden har människor tystats med våld. Varje dag förstörs ovärderliga kulturskatter, samtidigt som kunskap förnekas till förmån för människor som bara vill utöva makt.

Och i detta ögonblick torteras, fängslas och dödas människor… bara för att de är sig själva.

Nu är jag så fruktansvärt trött på krafterna som försöker få oss att vara något vi inte är; vill hindra oss ifrån att vara oss själva.

Det är hög tid för oss att demaskera ytan, och komma ut som oss själva. Vara de vi är. Se ut som vi gör. Älska vem vi vill. Och älska med vem vi vill. När vi vill.

Drömmen

I went to sleep, and now I am refreshed…

Elgars magiska musik börjar med att jag vaknar upp efter att ha dött, och blir förd vidare till efterlivet.

I min fantasi är det en plats full av kärlek, samförstånd, lust och glädje.

Men i verkligheten vill jag inte vänta till nästa liv… jag vill ha det nu. Och det kan vi få, om vi alla börjar agera på det sättet. För världen blir det vi gör den till.

elgar-7

 

Om vi hjälper människor att bli befriade från sin intolerans, homofobi och rädsla för oliktänkande genom att fortsätta lysa upp deras hat och visa att det finns något bättre; Att det går att välja regnbågens alla färger istället för trångsynt mörker. Och att världen blir så mycket vackrare då.

På samma sätt som dragqueenen torkar bort ondskans symbol i slutet av videon, kan vi torka bort svärtan från haters sinnen genom att konsekvent leva i kärlek. Genom att uppmuntra varandra att älska mer. Och genom att själva visa upp vår kärlek för världen.

elgar-2

 

Genom att vägra acceptera förtryckande regimer, homofob lagstiftning, könsmaktsordning, konservativ ortodox religion och politisk extremism. Alla dessa strukturer som när världens intolerans; som odlar hat istället för kärlek.

Genom att ryta ifrån när vi möter de som inte längre agerar i respekt för andra. Genom att ställa krav på våra politiker och offentliga personer att agera. Genom att själva reagera när vi möter vardagsrasism, homofobi eller sexism; att inte fastna i en bekväm vardag, utan alltid ryta ifrån när religioner utövar förtryck istället för frälsning.

Och genom att högljutt ifrågasätta alla de som försöker hindra oss ifrån att fylla världen med lust, glädje, kärlek och älskog – oavsett vilka ideologier, profeter, böcker eller dogmer de gömmer sig bakom.

elgar-6

 

Mitt sätt att göra det är oftast med musik, och det var därför jag gjort denna musikfilm om en värld där vi lever i samförstånd, med respekt för varandra och i kärlek.

Om en värld där vi älskar varandra för det de är.

Och viktigast av allt. Älskar oss själva för de vi är.

Håll till godo. Jag älskar er.

Det är Malmö Akademiska Orkester som spelar under ledning av min goda vän Daniel Hanssons ledning.

Videon är regisserad av den fantastiska regissören Sun Koh.

elgar-3

 

Vi spelade in på ett tågspår i en tunnel i utkanten av Malmö.

Ett stort tack från djupet av mitt hjärta till alla er som var med framför och bakom kamera för att gestalta dessa ord och toner. Ni är med och förändrar världen! Ett särskilt tack till Elisabeth Ohlson Wallin för att du lät oss använda en av dina enastående bilder som har gjort så stor skillnad för så många.

Detta är mitt sätt att visa kärlek; mitt sätt att agera med ton, ord och bild för att föra lite mer hopp in i vår värld.

Detta är också mitt sätt att visa att jag tar min nominering som årets HBTperson på största allvar. Jag älskar er… och tillsammans kan vi förändra världen.

Vi gör det med varje ny tanke och handling. Må de vara i kärlek!

elgar-1

 

Share on Pinterest
Dela med dina vänner


Submit