Dela med dina vänner


Submit

Har landat hemma i Malmö igen, efter några hysteriska, men underbara, schlagerdagar i Stockholm.

Jag är så otroligt lycklig över att få lov att vara en del av Melodifestivalen, som ni förstod som läst förra inlägget. Och dagarna i samband med avslöjandet var tumultartade och otroligt spännande.

Eftersom det är tack vare er som följer mej som jag fått chansen att göra denna resa, är det inte mer än rätt att ni är mitt främsta resesällskap… Och jag lovar att bjussa på så mycket bakom-scenen-material som jag får. Och kanske lite mer.

Det började med att stylisten Sara kom till mitt hotellrum sent på söndagkvällen för att fixa looken. Vi har jobbat ihop tidigare, och hon vet vad jag är ute efter. Men i sådana här sammanhang, så skadar det inte att få lite hjälp att få det att se så classy ut som möjligt.

melfest-8

 

Jag är van vid både påklädare och stylister från operan. Men det är desto mer ovant att inte bli uppklädd i korsett eller annan storslagen operautstyrsel, utan att få samma service fastän man bara ska vara sig själv. Men det är bara att njuta av denna rara lyx de få gånger i livet man utsätts för den.

melfest-16

 

Jag och Elize gick upp i ottan och tog oss bort till SVT för att börja förbereda för releasen kl 10.

melfest-7

 

Mia Högfeldt slöt upp och fixade vår mejk, och sen var hon som en ängel som inte lämnade vår sida på hela dagen.

melfest-13

 

Att springa mellan olika  stationer, med dagen indelad i 10-minutare, o dessutom välklädd som jag var, gör att det bara tar några minuter för sminket att vara lite varstans. Och då är det guld värt att ha nån som håller efter ens eyeliner. Ni vet hur det är killar…

melfest-14

 

Drottningen var förståss där och höll i alla trådar. Drottningen över mello; Christer herself.

melfest-4

 

Allt började innan pressen släpptes på, med att vi medverkande fick en ordentlig genomgång med Christer av vad som gäller. Det är så många rookies i år, så vi lyssnade alla andäktigt… samtidigt som allas stylister sydde in oss i olika kläder…

melfest-2

 

Sedan slussades vi in bakom den stora melloskärmen, i mörkret och hörde hur dörrarna öppnades och det sedan var ett gatlopp, inte olikt det när orcherna rasar ut från Minas Morgul, av journalister som alla ville ha den bästa platsen framför scen.

melfest-1

 

Under tiden smög vi där bak och började bekanta oss med varandra. Det är fascinerande att se hur en sån här dag innebär påverkar olika artister på olika sätt. Hur vissa lyckas behålla ett sympatiskt lugn, medan andra blir utagerande och har svårt att dölja sin inre stress. Vi får göra vad vi kan för att stötta varandra, så att utgången blir så bra som möjligt för alla – framför allt tittarna.

melfest-3

 

En efter en presenterades vi, och här är bilder från sekunden precis innan och precis efter att jag och Elize hade presenterats.

melfest-5

melfest-6

 

 

Och ja. Vi är fortfarande samma människor. Att komma med i Mello påverkar olika människor på olika sätt.

För mej och Elize var det första samtalet (efter att vi snackat med folk på sociala medier) hur vi ska få till den där nakenfotograferingen där vi hellre är nakna än bär päls för djurättsorganisationerna. Det lär vi återkomma till.

Men alla tävlande fungerar på olika sätt. Det är nämligen inte alla som satsar på det bästa vokala framförandet eller när en vilja att utveckla interpretationen och vidga gränserna för vad som kan åstadkommas inom respektive gengre. Inte ens för att tala om budskapet bakom texten… möjligen för att det i en del fall inte finns nån.

Jag säger inte att det är sämre eller bättre. Jag säger bara att vi tänker på olika sätt.

Jag tycker såklart det vore underbart att komma till final, för det skulle utöka den publik jag kan tala inför om saker som förändrar världen. Jag skulle få en plattform som är oändligt mycket större än den jag har idag att diskutera försoning, tolerans och kärlek.

Men jag inser ju också att med kids som efter 10 sekunder levererar löften om att inte bara vinna Mello utan också vinna Eurovision, då kommer det bli svårt att tävla – eftersom vi tävlar på olika arenor. Och vi kommer inte avsluta i samma mål, för vi delar inte samma mål.

melfest-18

 

Well. Med dessa olika mål i sikte brakade det sedan loss, och jag tror jag har gjort fler intervjuer och fotograferingar under denna dag än jag gjort i hela mitt liv upp till denna dag.

melfest-11

melfest-9

melfest-10

 

 

 

När jag 13(!)h senare landade hos pressfotografen var det en trött, men lycklig, tenor som spände blicken i kameran en sista gång. Iallfall för den dagen.

melfest-12

melfest-15

 

 

Fram emot midnatt landade jag hemma på hotellrummet igen. Svimfärdig av trötthet. Men också så jäkla uppspelt över vad som kommer närmsta månaderna att det var nästan omöjligt att somna.

melfest-17

 

Jag är så otroligt tacksam att jag får vara en del av denna karusell, och jag lovar att försöka göra så mycket bra av det jag överhuvudtaget kan.

Share on Pinterest
Dela med dina vänner


Submit