Dela med dina vänner


Submit

Jag har några tillfällen i livet som jag minns med totalt skamfall; Som jag fortfarande skäms över.

Som när jag gjorde Musik Direkt o ljög om min ålder. Och blev påkommen. Jag var inte alls 13. Jag var 12. Jag tänkte att om det funkar för Sandra Kim i Eurovision, funkar det för mej i Halmstad…

Det gjorde det inte. Och jag skäms fortfarande när jag tänker på det.

Och det var en del andra saker som jag började göra när jag var i 13-årsåldern som jag skämdes över då. Men som jag inte skäms över nu, för jag har förstått att de är helt naturliga.

Den känslan för vad som är naturligt (ex att bli förälskad) önskar jag Marcus Birro hade haft. Och jag önskar att han hade skämts. För de rövare han drar i sin krönika i Expressen i veckan, är inget mot de blyga, vita lögner som jag drog när jag blev påkommen som 13-åring. Inget.

Och han borde skämmas sej till fosterställning när han såg att Expressen har varit tvungen att backa hela hans artikel med en lång rättelse efter den. Eftersom tillomed de har insett att den innehåller ungefär lika många oomkullrunkeliga fakta som Gamla testamentet.

Men jag tror dessvärre att Birro är för upptagen med att smeka sin Narcissos och iscensätta 1 Mos 38, 9 all over sin egen förträfflighet, istället för att lite klädsamt dra tillbaka sin krönika.

birro

 

Låt oss kika på vad det är vår käre Birro har skrivit, innan sidorna på krönikan klistrar ihop fullständigt.

För den som vill studera härskarmetoden är hans krönika en studie i Halmdockan. Dvs när jag påskriver dej en åsikt du inte har, och sedan kölhalar dej för att du har den åsikten.

Birro skriver: ”RFSL vill alltså avskaffa sexköpslagen och även legalisera bordeller.”

Detta är inte bara ett rent påhitt, utan också en väldigt grov anklagelse. Men för en människa som lyder under den skogstokiga gammaltestamentliga Guden är det lätt hänt.

RFSL vill naturligtvis inte legalisera prostitution, och texterna på sidan uppmuntrar inte till några lagbrott. Jo. Enligt Birro, Men inte enligt lagen. Den vanliga lagen alltså. Sveriges lag. Inte din Guds. Lyft blicken, så ser du skillnaden.

Birro fortsätter agera Gud faders högra hand och häver ur sej saker som att RFSL ”underhåller en människohandel”, ”främjar handeln med människor” och uppmuntrar människor att köpa och sälja sex.

Det är ungefär lika förankrat i verkligheten som när Gud ger sej på Job och dödar hans familj och förstör allt han äger. Bara för att han kan. Jag tror du kan göra bättre saker med din högerhand än att döma kring sådant du inget vet.

Och jag förstår om Birro haft skrivkramp o en deadline till Expressen att möta, och bara slängt ihop allehanda skit. Det har hänt också den bäste. Ex gubbarna som satte samman Moseböckerna. Men de hade den goda smaken att be om ursäkt genom Jesus.

Birro däremot hör vi inget ifrån. Inget, förutom ett välbekant rytmiskt ljud genom toadörren.

Artikeln avslutas med ett grandiost räkneexempel, baserat på en lögn om att RFSL skulle avkräva kyrkorna nån slags triennial certifiering för exakt 100 000 000kr.

Vår älskade Svenska Kyrka, som är ett föredöme inom organiserade religioner, har i sitt kyrkomöte beslutat att själva genomföra hbt-certifieringar. Det är inget förslag från RFSL och inget de har makt över. Det enda RFSL gör är att bistå med hjälp i precis den omfattning kyrkan önskar.

Du pratar om att flyga under radarn – medan det enda du gör är att radera de som har flygande förälskelsefjärilar i magen.

Tänk Birro

Älskade Birro; Tänk om du hade valt att glädjas med Alice o Vivansom efter att ha varit tillsammans i över 70(!) år äntligen fick möjlighet att gifta sej…

vivian-alice

 

Tänk om du hade valt att stötta de som kommit till Sverige för att ha möjligheten att älska utan rädsla för att bli dödade…

Tänk om du hade valt att sprida kärlek och tolerans i världen, istället för att spä på det hat o de fördomar som tar livet av våra bröder och systrar i detta nu…

gay-uganda

 

Tänk om du hade valt att istället kolla upp den objektiva sanningen innan du bankar din egen förvrängda sanning i huvudet på människor som bara vill vara förälskade… Tänk!

Vad är det som är så motbjudande mot att välsigna kärleken på jorden, hur den än ser ut. Vad är som är så förhatligt med kärlek att du så lättvindigt ljuger om den?

Eller är det att du inte ens pallar kolla upp en enda bakgrundsfakta? För då undrar jag vad du gör istället… Eller föresten, svara inte på det. Jag kommer bara skämmas när jag får höra vad det är du ägnar din tid.

Well. Torka upp efter dej. Du kan använda din egen krönika

Share on Pinterest
Dela med dina vänner


Submit