Dela med dina vänner


Submit

Dagen jag gifte mej var den lyckligaste i mitt liv. Och då gifte jag mej inte ens, för det fick jag inte. Jag fick registrera min partner. Men jag var så lycklig.

Hela min och Anders familjer, tillsammans med alla våra vänner, välsignades av en Prästinna och Maria Wetterstrand i Svenska Kyrkan. En dag fylld av kärlek. Villkorslös kärlek.

bröllopsnazister

 

Det var inte ett inskränkande i andra människors fria val (förutom att några behövde ta ledigt från jobbet för att kunna närvara).

Det var inte en förskottsbetalning i en motorcykelklubb (för Anders har inte körkort, och jag föredrar min cykel. Du vet den som nyligen blev inkletad med bajs av några människor som anser att samkönade äktenskap är fel… hm… förresten, on a completely unrelated topic… vad gjorde du natten mellan den 27-28 maj?).

Framför allt var det inte ett första steg för att släppa loss nån okänd latent nazism i mej. Det är kärleken aldrig. För någon. (Och det är bortom chockerande att människor som anser det får gå lösa. Man vet aldrig vad de kommer kleta in saker i.)

Jag må ha varit en bridezilla veckorna innan. Men jag är bannemej ingen bröllopsnazist.

mångtusenåriga värderingar

Det är också lite oklart vilka ”mångtusenåriga” kristna värderingarna du vill skydda. Rätten för män att gifta sej med så många kvinnor de vill, förbudet för kvinnan att skilja sej eller den att äktenskapet ska vara mellan man och kvinna.

Eller är det Guds förbannelse över att Onan vägrade våldta sin brors änka… för nu är det snart två veckor sedan jag träffade Anders, så jag är rädd att jag ligger illa till just på den fronten.

Tvinga mej inte att ta fram min gamla artikel om att sälja sin dotter som slav, för vi vet alla att du kommer behöva ta på dej den vita, toppiga dumstruten när du kommer dragandes med dylika argument.

Livsprinciper

Däremot delar jag värdet av en livsprincip. Här är mina få principer:

  • Det spelar ingen roll vilket kön du har. Eller väljer att leva i. För du ska alltid vara respekterad och älskad, och bli behandlad helt jämlikt oavsett vilket.
  • Det spelar ingen roll vem du älskar. Eller älskar med. För det finns ingen dålig kärlek. (möjligen dåliga ligg…)
  • Och när kärlek är villkorslös och ömsesidig ska samhället alltid göra allt det kan för att uppmuntra och stödja den. För ett samhälle med mer kärlek är alltid bättre än motsatsen.

Förutom Museveni, Putin, Ahmadinejad, Darth Vader och några till, vet jag få maktgubbar som jobbar så intensivt med att försvåra för människor att leva tryggt i kärlek.

Men nu vet jag en till.

Jag är inte rädd för att vi ska luckra upp könsrollerna och fler såna som mej. Jag är rädd för att vi ska cementera dem och få fler såna som dej.

Jag föreslår en kaffe i Almedalen på torsdag eftermiddag så kan vi snacka lite. Kommer du?

Inlägget är hämtat från min gamla blogg. Innan flytten hade det ca 3,2k likes på FB.

Share on Pinterest
Dela med dina vänner


Submit
1 kommentar

Kommentarer ej möjligt!