Dela med dina vänner


Submit

Jag har alltid fascinerats av folk som skickar bajs… Det hela är så otroligt äckligt och meckigt, att en person måste verkligen hysa extremt starka känslor för att genomgå allt detta besvär.

Man borde kanske känna sej lite hedrad. Men just nu känner jag mej mest öm om fingrarna efter att ha gnuggat min cykel med klorin…

Just när man slappnar av och tror att världen återigen är en paradisisk plats att bo på får man de där bakslagen.

Jag gläds åt den enorma folkrörelse som väckts för tolerans och antirasism, samtidigt som UKIP i Storbritannien förklarar hur översvämningarna har med tillåtande av homoäktenskap att göra.

Grekiska Gyllene Gryning högläser nazistisa skrifter i parlamentet och Franska Front National förnekar glatt förintelsen. Och möjligen kan flera av dessa åtjuta samarbete i EU med ett svenskt parti parti, vars partisekreterare uttrycker sig såhär om HBTpersoner:

Dessa sexuella avarter är inte normala och kommer aldrig att vara normala

De smutsar ner världen.

Pride

Pride är fantastiskt. Det är fest. Det är gala. Och det är politik. Nu har Sthlm Pride gått ut med sin kampanj inför sommaren, och den stöter såklart på patrull för sina dubbla budskap.

pride1

 

Jag förstår faktiskt inte hur man kan kan tro att Pride uppmuntrar oss till att supa för att glömma… eller att vi skulle festa FÖR ATT någon blivit nerslagen. För så tänker en del. Ibland båda sakerna samtidigt…

Och då tillhör jag ändå en av de som blir utsatt för hatbrott lite då och då. Jag respekterar att en del känner sig kränkta, och hoppas att allt kan lugna sej efter hand.

För PRIDE skiter inte i hatbrotten. Tvärtom. De visar att vi behöver känna den kollektiva stoltheten mer än nånsin.

Jag ska medverka på flera Prides i sommar, bl.a. West Pride på lördag. Och jag är ingen festsnubbe. Jag är inte där för att dricka, dansa o ligga. Jag är där för att förändra världen. Men om inte andra hade glammat hade jag inte haft en lika stor arena att agera på. Och hade inte den politiska arenan arbetats på i decennium hade det inte varit möjligt att fira Pride.

Vi befruktar varandra. Bokstavligen. Och vi behövs. Alla behövs, så låt oss inte slåss inbördes om huruvida man tycker en reklamkampanj är humor eller inte. Låt oss använda uppmärksamheten för att göra nytta istället…

#JagFestarMot är taggen som allt sker under. Jag Festar Mot inskränktheten.

Och Jag Festar För en mer kärleksfull värld. Det behövs mot de som smutsar ner densamma.

Frimodig kyrka

Jag är medlem i svenska kyrkan av flera anledningar. Främst för att det är Sveriges största kulturarvsbärande institution, och ojämförbart största konsertarrangör. Det är ovärderligt.

Men också för att de hela tiden legat i framkant av religiösa organisationer när det gäller HBTfrågor. Redan för 10 år sedan gifte jag mej i kyrkan (med Maria Wetterstrand som min prästinna och musiken från Star Wars som utgångsmusik), och redan då var de en viktig motvikt till många andra samfund.

Nu finns ju ingen religiösa organisation som inte har rötägg; HBTfoba idioter som inte pallar tolerera kärlek. Katolicismen har dem.Judendomen har dem. Frikyrkorna har mängder. Islam kryllar av dem. Tillomed bland fredsälskande Buddhister finns de.

Och i Uppdrag Granskning får vi se hur de kommer till ytan inomFrimodig kyrkan, en konservativ grupp inom Svenska Kyrkan, och kippar efter luft. Jag ser att de redan har börjat markera i sociala medier. Det är bra. Jag har inte sett programmet, men förutsätter att Svenska Kyrkan kommer gå helt till botten med detta och omedelbart reprimera dessa Grima Ormstungor.

De smutsar ner världen.

Världen idag

Igår meddelades att personer som är gifta med varandra ska registreras som gifta i Census Bureau i USA, oavsett vilket kön makarna har. Det är fantastiskt. Nu ska de bara få lov att gifta sej också, och 31 stater förbjuder det fortfarande.

Polen, Serbien, Lettland och Litauen har nyligen skrivit in i grundlagen att äktenskap bara ska vara mellan man och kvinna, för att de inte ska kunna påverkas av trenden inom EU att acceptera kärlek. Och från Ryssland hörde vi igår att de äntligen framställt ett vaccin mot homosexualitet, medan det de behöver är ett vaccin mot deras eget vansinne.

Många blir mer toleranta. Men inte tillräckligt många. Och inte tillräckligt fort.

Och många verkar bli mindre toleranta för var dag som går.

Det smutsar ner världen.

Bögjävel

Jag skaffade en ny cykel för några veckor sedan, och ni som följer mej på Instagram har redan sett förvandligen; Världens vackraste cykel.

Tycker jag.

Och var omåttligt lycklig när jag flög genom stan med min cykelkorg som jag, med stor möda, hade pimpat helt själv.

pimpad-cykel

 

Men ack den glädje som varar…

För idag när jag kom ner och skulle cykla till operan var det andra som hade uttryckt vad de tycker om cykeln. Och om mej. Och om kärlek.

cykeln-dagen-efter

 

Och de hade gjort sej omaket att skita ner min cykel. Bokstavligen.

Jag känner mej inte det minsta hedrad av det arbete som ligger bakom, utan snarare äcklad. Äcklad av hur människor kan välja hat framför kärlek.

Hur präster, imamer, rabbiner och sektledare väljer hat framför kärlek. Hur högerextrema över hela Europa väljer intolerans framför tolerans. Och av hur människor håller med i tysthet, istället för att ryta ifrån till sina ledare.

Vilken värld tror de att de är med och skapar. En som låter människor vara och älska sig själva, och vem de vill. Och med vem de vill.

Eller en liten, trång värd som vadar i bajsåsikter och där människor tillåter sej att skita ner andras cyklar. Eller andras liv?

De smutsar när världen…

eller snarare: De bajsar ner världen.

Låt oss förändra det. Tillsammans. Nu. Låt oss generöst fylla världen med färger, kramar och kärlek. I allt vi gör. I allt vi säger. Till alla vi älskar. Och till alla vi ligger med.

Tack

Jag hade inte pallat göra något utan den kraft och det stöd jag får från min community i sociala medier; armén av digitala kärleksjedis.

Tack vare er är det inte synd om mej. Det allra minsta. Ni gör mej stark och mer stridsvillig än aldrig förr.

Ni förändrar världen. Ni är det vackraste som finns. Och ni får mej att vilja hoppa upp på cykeln igen och cykla stoltare och snabbare än nånsin; mot en värld där kärlek och tolerans regerar!

Fortsätt med det; skickar er kärlek dit där den behövs mest. Till alla de som behöver ert stöd. Och till alla de som lever i mörker. Jag redan att ni finns där, men vi behöver lyfta de som tror att de är ensamma…

Jag ska göra detsamma, jag ska bara tvätta av både min cykel och mej själv först…

Inlägget är hämtat från gamla bloggen. Innan flytten hade det ca 2,6k likes på Facebook.

Share on Pinterest
Dela med dina vänner


Submit