Dela med dina vänner


Submit

Det är så enkelt. Antingen tar ni ert ansvar och gör skillnad. Eller så avgår ni. Capish?

Ryssland har ballat ur fullständigt i frågan om mänskliga rättigheter och HBTfrågor, och krälar nu i det smutsiga bottenslammet tillsammans med länder som Uganda, Vitryssland, Nordkorea o Iran. Men få reagerar så starkt som de borde.

Detta är det senaste som hänt:

Homofoba djävlar raggar upp unga killar på dejtingsajter, under falska nick. När de sedan träffas tillfångatar svinen de pojkarna, binder dem, dränker dem i urin, förnedrar och torterar dem. På öppna platser. Och allt spelas in på video och läggs ut på internet för att ungdomarnas skolkamrater, familj och andra unga homos ska skrämmas till livslångt förnekande av kärlek. Videona ligger på internet, men ni ska slippa se dem. De är för hjärtskärande.

Många av ungdomarna har tagit sitt liv efter tortyren.

Rysk polis lyfter inte ett finger för att stoppa vansinnesdåden. Istället har Rysslands egen Führer Vladimir Putin skrivit under nazidoftande fascistoida lagar som gödslar hatet, och fistar kärleken. (blogginlägget om dessa lagar)

När dessa monster tillåts genomföra överjävliga handlingar i form av emotionella våldtäkter, psykisk misshandel, fysisk förnedring… och tortyr… då orkar jag inte hålla tyst längre. Då börjar jag bara grina.

När bottenlös ondska väller över ungdomar som bara vill uppleva lite kärlek, har de ansvariga blodet på sina händer. Putin pissar på kärleken till förmån för ett frodande hat.

Är det verkligen en sådan värld vi vill ha. På riktigt?

Jag bara gråter när jag ser bilderna, så jag pallar inte vara diplomatisk och nyanserad. Förlåt.

Jag skriver i total affekt. Men jag kan inte INTE skriva.

Och frågan som maler i mitt huvud är –  hur kan ni vara tysta?

Varför skriker ni er inte hesa för att stoppa Putin?

Hej makthavare!

Några saker ske. Redan idag. Nu.

1.

För snart två månader sedan skrev jag en dikt till Carl Bildt (läs här). Men poesins tid är förbi, och nu avkräver jag fan några rejäla uttalanden från Utrikesministern. Du som är så extremt inflytelserik på Twitter kan sätta samman ett välriktat tweet på en minut som skulle kunna vara med och förändra världen. Annars är du inte värdig platsen som Utrikesminister.
Låtsas inte som om det inte går, för det är bara skitsnack.

Din Ministerpost ÄR politik, och du har ansvar.
Ta det. Eller avgå.

2.

OS 2014 kommer gå av stapeln i Ryssland. Sveriges Olympiska Kommitté bedyrade att OS i Kina skulle förändra Kina för alltid. Snacka om att vi blev blåsta. Den här gången går vi inte på det där igen. Så jag förväntar mej att ni omedelbart gör några riktigt skarpa uttalanden. Ordförande Stefan Lindeberg får gå i täten och styra upp detta.
Ni kan inte gömma er bakom att OS skulle vara opoliltiskt, för om ni verkligen tror det är ni så enfaldiga och obeskrivligt korkade att ni inte är värdiga en plats i SOK.
Eller så försöker ni bara lura oss att det inte går. Det är skitsnack, och jag vet inte vilket som är värst.

OS ÄR politik, och ni har ansvar.
Ta det. Eller avgå.

3.

IOK ska göra detsamma, och jag hoppas att SOKs representant sedan lång tid, och tillika generalsekreterare, Gunilla Lindberg som sitter i IOKs styrelse redan har författat ett utkast som IOKs styrelse kan skriva under.
Gör ni inte det kommer jag tolka allt annat ni säger som rent skitsnack.

OS ÄR politik, och ni har ansvar.
Ta det. Eller avgå.

4.

Semestern är slut och jag förväntar mej att Statsminister Fredrik Reinfeldt ringer våra kommissionärer i EU och att de tillsammans redan efter helgen styr upp ett gemensamt uttalande från EU till Ryssland. Han borde lyssna på sin EUminister Birgitta Ohlsson som verkligen tar HBTfrågorna på allvar. Kudos. Avkräv ex Catherine Ashton kraftfull handling.
Det kan Reinfeldt o kommissionärerna göra i EU också; det handlar bara om vilja. Gör ni det inte är ni antingen oförmögna att bedriva effektiv realpolitik i EU.
Eller så försöker ni lura i oss att det inte går. Det är skitsnack, och jag vet inte vilket som är värst.

EU ÄR politik, och ni har ansvaret.
Ta det. Eller avgå.

5.

Stefan Löfven lyft genast luren till din partikamrat Jan Eliasson. Han verkar nämligen inte ha fattat själv att han är Vice Generalsekreterare för FN, och med den titeln måste han ryta ifrån.
Annars ger jag inte mycket för era ord om solidaritet. Då är det bara skitsnack.

FN ÄR politik, och ni har ansvar.
Ta det. Eller avgå.

6.

Den svenska ambassaden i Moskva ska bannemej hissa regnbågsflaggan. Ambassaden är Sveriges yttersta representation utomlands, och när vi firar Pride i Sverige ska Ambassaden göra detsamma. Tillika ska den ryska ambassaden i Sverige få en ordentlig påminnelse om vad vi i Sverige anser är kärlek, som de sen kan meddela moderlandet.
Att det inte är brukligt eller blabla är bara rent skitsnack.

Ambassadörerna ÄR politik, och Ambassadören har ansvar.
Ta det. Eller avgå.

7.

Slutligen ska migrationsministern Tobias Billström se till att det utgår ett dekret i världen som  talar om att våra hjärtan, famnar och gränser är vidöppna för alla de unga HBTpersoner världen över som vill ha ett hem. Ett liv. Ingen ska behöva torteras eller dödas för att de en enda gång i livet vill uppleva förälskelse. Ingen.
2009 fastslog FN:s kommitté för mänskliga rättigheter att artikel 26 även omfattar homo- och bisexuella. Så att inte skydda dem är att bryta mot internationell rätt.
Allt annat är bara totalt skitsnack.

Migrationsfrågan är i allra högsta grad politik, och du har ansvar.
Ta det. Eller avgå.

Ni behöver inte vara rädda. Ni har väldigt många älskande människor bakom er. Men ni måste vara banerförare. Det är nämligen ert jobb.

Ni kan mejla/tweeta/FBa mej när det är gjort. Helst under helgen. Tack.

KRAM /Rickard

And this is just a start, men det behöver vi ju inte tala om för dem redan nu… eftersom de verkar mer än lovligt skärrade för att stå upp för något så grundläggande som en puss vs ond bråd död.

Jag har noll tolerans för våld mot människor som bara vill älska. (och har haft det länge…)

Och den som tiger, den samtycker.

Jag hoppas de kan sova på nätterna. Varför säger de som har makten ingenting? Jag fattar faktiskt inte?

Jag är en obetydlig no one jämfört med er, och jag sliter mitt hår för att försöka förändra. Men vad gör de som KAN påverka?

Är det inte lite genant att Madonna o Tilda Swinton gör deras jobb?

Jag kan inte huta åt Putin. Men de kan!

Tar de inte ert ansvar kommer de inte kunna sova på nätterna. För de kommer drömma om bilden på den unga pojken som sitter på knä. Och gråter. Och som torteras för att han ville kramas, för att de som hade ansvar valde att vara tysta.

Och det är inga vackra drömmar.

Men de har möjlighet att vara med och påverka. Det är en vacker dröm.

Låt mej få uppleva den. Snälla.

Låt alla som vill kramas få lov att göra det.

Och låt mej få sluta gråta.

Detta inlägg är hämtat från gamla bloggen. Innan flytten hade det ca 16k likes o 79 kommentarer på Facebook.

 

Share on Pinterest
Dela med dina vänner


Submit