Make the yuletide gay

Kan du inte hålla dej?
Lyssna med en gång!

För dej som vill lyssna på Spotify.

In i lurarna direkt från Apple Music.

För oss som gillar konvolut o vill ha fysiska skivan Bengans

Vill du köpa skivan direkt från min webshop o få den signerad klickar du här.

För dej som hellre använder Deezer

Och självklart kan du få ditt eget signerade exemplar om du köper den under julturnén.

Jag älskar julen

Jag menar det. Jag älskar julen. Kanske inte alla delar av den. Men det jag älskar, det älskar jag så mycket att jag inte får nog. Och en av de sakerna är musiken. Jag får helt enkelt inte nog, och kan lyssna på mina jullistor i smyg också mitt i sommaren.

När jag nu fått möjligheten att göra både en julskiva så har jag tagit den möjligheten och slukat den med hull och hår. För detta är något jag har dröm. Länge.

Inspirationen till skivan har kommit från några av historiens mest storslagna julskivor med Natalie Cole, Barbara Streisand och Ella Fitzgerald. De har alla en magi som jag ville fånga, och för att nå dit gick det inte att spara på något. Så då valde jag att inte göra det. Redan från början bestämde jag mej att varje gång jag ställdes inför ett val, så skulle jag säga ja. Allt för att få den en julskiva som kanske inte kan jämföras med dessa milstolpar i julmusikhistorien, men som är en fin liten bänk på vägen till dem, som vi kan sitta och njuta lite på.

Själva inspelningen gjordes under en värmebölja i Prag. Vi var ett litet team av musiker, dirigent och tekniker från Sverige som hade åkt ner till Tjeckisk TVs största studio. Tillsammans med den stora symfoniorkestern trotsade vi den 35gradiga värmen när vi spelade in låtar om snö och minusgrader.

Med den digitala MIDI-tekniken som finns idag är det inte så ofta som stora orkestrar hyrs in för att göra skivor. Men för mej var det viktigt att få det helt autentiska soundet och den äkta känslan, och den går inte att få med vilka flotta samplade ljus som helst. Den går bara att få med riktiga människor av kött och blod som tillsammans svettas, fokuserar och lever ut musiken genom sina ovärderliga instrument.

För mej är detta en upplevelse som jag kommer gömma i hjärtat för resten av livet. Och skulle minnet blekna kan jag bara sätta på julskivan, och lyssna igen. Och igen. Och igen. För här har jag samlat allt det jag älskar med julen. Och här finns minnet av våra stunder tillsammans samlat.

KRAM Rickard